Драган Праштало најавио оставку на мјесто директора Дома здравља у Дрвару

Срна
Драган Праштало најавио оставку на мјесто директора Дома здравља у Дрвару

ДРВАР - Вршилац дужности директора Дома здравља у Дрвару Драган Праштало рекао је да ће сутра поднијети неопозиву оставку због притиска ресорног кантоналног министра Момчила Бајића да се у тој здравственој установи спроведе систематизација која би резултирала отказом за најмање десет радника.

- Данима сам био изложен присцима министра рада, здравља, социјалне заштите и избјеглих Ливањског кантона да направим систематизцију у Дому здравља по којој би дошло до отпуштања значајног броја радника, најмање њих десет - рекао је Праштало Срни.

Он је истакао да, упркос притисцима, не жели да учествују у отпуштању радника, већином повратника, те да ће поднијети оставку на мјесто вршиоца дужности директора Дома здравља у Дрвару.

- Дом здравља треба још радника, а не да их има вишка. Ја сам такође повратник и спреман сам да жртвујем своје радно мјесто како би неко од радника био поштеђен отказа, а очигледно је то био и циљ владајућој већини у Скупштини Ливањског кантона", нагласио је Праштало.

Он сматра да у доба пандемије не смије доћи до отпуштања радника.

- Апсурдно је да медицински радници у овом тренетку стрепе од пријетњи отказима, када знамо колико снаге улажу да спасу сваки људски живот -  рекао је Праштало.

Министар здравља, рада, социјалне заштите и избјеглих Ливањског кантона Момчило Бајић рекао је раније Срни да је систематизација у Дому здравља у Дрвару неопходна за добар рад и пословање ове здравствене установе.

- Када буде спроведена систематизација радници ће имати редовне плате - поручио је Бајић.

Дому здравља у Дрвару припада и амбуланта у Босанском Грахову. Влада Србије обезбиједила је 466.678 КМ за реконструкцију и опремање Службе хитне медицинске помоћи у Дому здравља у Дрвару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана