Дозвољен рад већини привредних субјеката у Бијељини, опрез и даље неопходан

Срна
Дозвољен рад већини привредних субјеката у Бијељини, опрез и даље неопходан

БИЈЕЉИНА - У Бијељини су од данас на снази ублажене мјере Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације на основу којих је дозвољен рад већини привредних субјеката.

“Од данас је нагласак на појединачној одговорности грађана и поштовању прописаних хигијенско-санитарних мјера, прије свега кориштењу заштитних средстава, односно, маски и рукавица”, рекао је командант Градског штаба за ванредне ситуације Мићо Мићић на данашњој сједници.

Он је изразио наду да нагло повећање броја заражених у Републици Српској неће утицати на поновно пооштравање мјера које ће у том случају морати да се примијене и у Бијељини.

У Семберији су, до сада, на ковид–19 тестиране 643 особе, од којих је 12 било позитивно.

Према подацима Болнице “Свети врачеви” у Бијељини, нема новозаражених, 14 лица налази се у болничкој изолацији, осам под кућним надзором, а у болничком карантину нема пацијената.

У самоизолацији, под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина, тренутно је 334 особа, док је у локалном карантину у Основној школи “Вук Караџић” 45 особа. У карантину на Рачи тренутно се налази пет лица, од којих је четворо из Бијељине.

У протекла 24 часа, гранични прелаз Рача прешла су 103 возила, док је Павловића мост прешло осам возила. Овлаштени инспектори су на Рачи издали пет рјешења о смјештању у карантин.

Током викенда, припадници Полицијске управе Бијељина издали су 22 прекршајна налога – 13 због забране кретања у вријеме полицијског часа и девет због неношења заштитне опреме. Комунална полиција је извршила контролу шест лица у изолацији и сви су пронађени на адреси.

Градски штаб за ванредне ситуације апеловао је да грађани и даље буду дисциплиновани и одговорни према себи и другима - да поштују прописану физичку удаљеност, као и да носе заштитне маске и рукавице да би смањили ризик од преношења заразе, али и избјегли плаћање новчаних казни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана