Доротеја Радановић освојила прво мјесто на републичком такмичењу из српског језика

Срна
Доротеја Радановић освојила прво мјесто на републичком такмичењу из српског језика

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Ученица другог разреда Гимназије “Јован Дучић” из Требиња Доротеја Радановић освојила је прво мјесто на републичком такмичењу из српског језика које је протеклог викенда одржано у Источном Сарајеву.

Уз похвалу и диплому, Доротеја је за награду добила таблет и пригодну књигу, а признање је добила и њена професорица Татјана Лубурић.

Доротеја је поручила да је срећна због постигнутог успјеха.

- Труд се увијек исплати. Волим српски језик и било ми је задовољство да се припремам и за овај ниво такмичења уз подршку мог ментора, професорице Татјане Лубурић - рекла је Доротеја.

 

Лубурићева је поручила да је ово успјех њене вриједне ученице, али и требињске Гимназије. Додала је да иза овог успјеха стоји огроман труд и рад који се на крају и исплатио.

- Надам се да ће Доротеја и даље постизати овакве вриједне резултате, а ја ћу се, као њен професор и разредник, трудити да јој увијек будем подршка и помоћ - нагласила је Лубурићева.

Доротеја је била убједљиво најбоља у конкуренцији 14 ученика Републике Српске.

Друго мјесто припало је ученици Средњошколског центра “Никола Тесла” из Теслића Неди Јотановић, а трећепласирани је био Владан Тепавчевић из Средњошколског центра “Перо Слијепчевић”, Гацка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана