Донаторско вече за лијечење Ање Секулић

Срна
Донаторско вече за лијечење Ање Секулић

Теслић - У Теслићу је вечерас под покровитељством начелника општине Милана Миличевића одржано донаторско вече са циљем прикупљања средстава за лијечење петогодишње Ање Секулић која болује од ријетке и тешке Батенове болести.

Горан Секулић, отац обољеле Ање, рекао је новинарима да је захваљујући људима добре воље до сада прикупљено довољно средстава да већ наредне седмице отпутују у Пекинг, гдје ће бити извршена операција трансплантацијом матичних ћелија.

Секулић каже да трошкови лијечења, које траје три седмице, износе 29.000 долара и да не подразумијевају пратеће трошкове.

Након операције за коју Секулић наводи да није трајно рјешење, лијечење ће бити настављено у Европи.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић истакао је да је донаторско вече постало пракса у оквиру новогодишњег пријема и да се организује за представнике привредног, културног, спортског и политичког живота општине, као и за Теслићане из дијаспоре.

"Прошле године донаторско вече је организовано за Удружење дјеце са посебним потребама", подсјетио је Миличевић.

Донаторској акцији придружио се предсједник СДС-а Вукота Говедарица, који каже да је задовољан вечерашњим одзивом и начином на који су Теслићани показали да су велики људи.

Петогодишња Ања Секулић једно је од двоје дјеце у БиХ која се боре са ријетком Батеновом болешћу, која брзо напредује и одузима моторичке функције.

Донаторско вече одржано је у холу спортске дворане "Радолинка" у Теслићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана