Донација из Чикага грије учионице

Љ. А.
Донација из Чикага грије учионице

Бијељина - Хуманитарна организација "Лајфлајн" из Чикага донирала је подручној школи "Јован Дучић" у Пучилама код Бијељине 14.000 марака за наставак уградње система централног гријања.

Ријеч је о организацији која окупља српску дијаспору и ради под покровитељством принцезе Катарине Карађорђевић, а захваљујући донацији проблеми са гријањем ће постати прошлост.

- Зграда у којој бораве ученици од првог до петог разреда је веома стара. У подовима, тачније на једној дасци пронашли смо потпис њемачких заробљеника који су градили овај објекат 1947. године - казао је директор школе Дејан Вуковић.

Он истиче да су сопственим средствима успјели да заврше велики дио послова, од уређења зидова и подова. Додао је да су, осим тога, двије учионице у потпуности завршене, а новац за столарију обезбиједила је Градска управа.

- Даље нисмо могли сами, па је након посјете представника Фондације принцезе Катарине створена прилика за нова улагања. Ступили смо у контакт са организацијом "Лајфлајн", након чега су донатори из Америке дошли овдје и увјерили се за шта нам је новац потребан. Видјели су прави проблем и притекли нам у помоћ - рекао је Вуковић.

Подручна основна школа "Јован Дучић" броји 48 ученика, подијељених у пет одјељења, а једно одјељење је комбиновано ученицима трећег и четвртог разреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана