Донација из Аустрије за лијечење потогодишњег Николе Хајдера

Срна
Донација из Аустрије за лијечење потогодишњег Николе Хајдера

Градишка - Бригита Павловски из Салцбура уручила је данас донацију од 2.010 евра за лијечење петогодишњег Николе Хајдера из Вилуса код Градишке који болује од специфичног облика епилепсије.

Никоала тренутно прима терапије и у посљедње вријеме његово стање се погоршава, а да би оздравио потребно је да оде на лијечење и операцију у Аустрију, која ће коштати око 40.000 евра.


Павловски је истакла да је видјела на "Фејсбуку" да је Црвени крст Градишка покренуо акцију за прикупљање помоћи за Николино лијечење и да је ову донацију прикупила уз помоћ пријатеља у Аустрији и парохија Српске православне цркве у Салфелдену.

Она је рекла да ће покушати да у сарадњи за својим пријатељима Николи и његовом родитељима пружи и осталу помоћ и обезбиједи смјештај у Бечу, гдје ће бити оперисан.

Секретар Црвеног крста Градишка Драгана Стевић рекла је да је Бригита Павловски, која често долази у родно село свог мужа Јазовац код Градишке, ове године постала активиста Црвеног крста ван граница Републике Српске.

Она је прије донације за лијечење Николе Хајдера донирала школски намјештај за Основну школу "Данило Борковић" из Градишке, Црвеном крсту донирала је ходаљке за слабо покретна лица, инавалидска колица једном ратном војном инвалиду, те помагала и Удржењу мантално недовољано развијених лица Градишка.

Ставићева је навела да је у акцији за помоћ у лијечењу Николе Хајдера до сада прикупљено око 20.000 марака, што је само четвртина потребног износа за лијечење и операцију у Бечу.

Она је позвала све хумане људе у Републици Српској и дијаспори да се укључе и помогну Николи, те додала да до краја овог мјесеца сви корисници "М:тел"-ове фиксне и мобилне мреже могу да донирају једну КМ за Николино лијечење, позивом на број 1416.

Стевићева је захвалила свима који су до сада учествовали у акцији, додајући да је на донаторској вечери за помоћ Николи Хајдеру, која је организована у сриједу увече у кафе-бару "Твинс" у Градишци, прикупљено 1.787 КМ од продаје пића и донација.

И Николин отац Ратко Хајдер захвалио је Бригити Павловски и осталим хуманим људима за помоћ, наводаћи да је Николино стање све теже и да се нада да ће ускоро бити прикупљен потребан износ за операцију у Бечу, након које би он, према тврдњама љекара, трабало да оздрави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана