Дому здравља Хан Пијесак Срби из Канаде донирали медицинску опрему

А. Ј.
Дому здравља Хан Пијесак Срби из Канаде донирали медицинску опрему

Хан Пијесак - Удружење Срба сарајевско-романијске регије из Торонта донирало је јуче Дому здравља Хан Пијесак медицинске апарате у вриједности од 20.000 марака.

У ову здравствену установу стигли су нови биохемијски анализатор, ЕКГ апарат, инхалатор и комора за развијање РТГ филма.

- Помоћ је стигла од наших људи који живе у Канади, а који су толико скромни да не желе да издвоје никога из Удружења, јер сматрају да су сви подједнако заслужни за донацију - рекао је директор Дома здравља Милан Боровина.

Упркос донацији, стање у Дому здравља је алармантно, јер медицинари имају мноштво препрека како би пружили здравствену заштиту за око 4.000 пацијената, од чега 800 пензионера и 192 основца. Посљедњу плату су примили за октобар прошле године због чега су ступили у штрајк.

- Немамо новца за набавку опреме, лабораторијских материјала, те горива за превоз пацијената - рекла је предсједник Синдиката радника овог дома здравља Милена Мандић.

Једина олакшавајућа околност јесте то што пацијенти лијекове набављају у "Апотеци Хан Пијесак" у којој су цијене исте као и у сусједним општинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана