Домаћинство малишана Илића за понос цијелог села

AA
Домаћинство малишана Илића за понос цијелог села

Сребреница - Домаћинством Недељка, Божане, Бранка и Александра Илића из Братунца, чија је породична трагедија лани потресла цијелу БиХ, могу да се поносе сви они који су им помогли да добију кров над главом.

Након што су изгубили родитеље, прича је доспјела у јавност, а стигла је помоћ од организације "Будимо људи", која је уз помоћ хуманиста обезбиједила нови дом за Илиће. У старој кући нису имали чак ни купатило, а сада им је живот много олакшан. Божана и Бранко, који сваки дан путују 15 километара до школе, кажу да им не пада тешко ни устајање у пола шест, јер их у школским клупама чекају другари.

- Имам 13 година, сваки дан идем у школу и сваки дан овдје чистим по дворишту. Имам пуно другара у школи и лијепо ми је - каже Бранко који похађа седми разред.

Бранко и Недељко преузели су бригу о домаћинству, а углас кажу да уживају док брину о животињама. Не крију ни понос што су успјели да одгаје најбоље свиње у селу.

- Имамо козу, кокошке, цуку, а купићемо опет и свиње. Бранко и ја припремимо и дрва. Волимо да радимо. И малине смо посадили. Срећни смо, имамо скоро све - прича Недељко који је напустио школу да би бринуо о млађој браћи и сестри.

Највише им недостаје најмлађи брат Ацо, који, откако им је мајка умрла, живи са стрицем и стрином у Београду.

- Нисам могао дозволити да оду у дом. Моја жена то најбоље разумије, јер је и она као мала остала сама са братом. Ова дјеца су наша, немају никога пречег од нас, ми смо сада њихови родитељи - прича Милован којег су надлежни органи препознали као најбољег старатеља и нису погријешили.

Док је у Београду дјецу пази комшиница Јока Мићић, која одржава кућу и кува и поручује да је увијек ту за дјецу и све њихове жеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана