Дом здравља Добој потписао уговор са ФЗО: Тањи буџет не ускраћује услуге

Д. Д.
Дом здравља Добој потписао уговор са ФЗО: Тањи буџет не ускраћује услуге

Добој - Директор Дома здравља Добој Радослав Николић јуче је потписао уговор са Фондом здравственог осигурања РС који је за 700.000 КМ мањи у односу на лањски.

Ова здравствена установа одбијала је да потпише нови уговор јер би им, како су истицали, годишње фалило новца за двије плате или би број служби морали да преполове. Николић, који је уговор потписао у присуству министра здравља и социјалне заштите РС Драгана Богданића, казао је да ће проблеме рјешавати заједно са Министарством и ФЗО.

- Наставићемо да пружамо услуге у истом обиму као и сада, с тим да су пред нама разговори и Министарство ради на томе да се ти проблеми отклоне - казао је Николић.

Нови уговор не утиче на број служби, али ће утицати на број радника. Истакнуто је да би се вишак од 80 радника могао рјешавати пензионисањем, као и да би други запослени требало да се солидарно одрекну неких привилегија како би ови радници били задржани. 

Богданић је казао да је предложио да се и Дом здравља Добој укључи у пилот пројекат трезорског пословања. Додао је да је Влада РС у посљедње три године за адаптацију Дома здравља издвојила 800.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана