Додику "Златна завичајна спона" Удружења Врбљанаца

Срна
Додику "Златна завичајна спона" Удружења Врбљанаца

РИБНИК - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је добио признање "Златна завичајна спона" Удружења Врбљанаца.

-Хвала Удружењу Врбљанаца и Душану Ђурђевићу из Темерина за признање које су ми уручили данас у Врбљанима - написао је Додик на "Твитеру".

Додик је данас присуствовао освештавању храма Успења Пресвете Богородице у Врбљанима, код Рибника, на велики празник Велику Госпојину.

-У овом обновљеном храму се поново окупља наш народ у вјери и жељи да живи слободно на својој земљи - написао је Додик.

Додик je изразио је задовољство што је данас са вјерујућим народом у Врбљанима код Рибника прославио Велику Госпојину.

Додик, који је присуствовао освештању храма Успења Пресвете Богородице, изјавио је да је ово предиван крај Републике Српске у који је долазио и раније и гдје је грађен пут.

- Овдје се данас освештава новообновљена црква у част Велике Госпојине. Долазим радостан, ово је предиван крај наше Републике. Са вјерујућим народом смо се окупили и дали свој допринос обиљежавању нашег великог празника - истакао је Додик.

Након освештања Храма и свете архијерејске литургије, услиједиће и ломљење славског колача.

Чин освештања и свету литургију предводио је Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки и рмањски Сергије уз саслужење свештеника рибничког краја.

Овом свечаном чину присуствовали су и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ, делегација покрајинске Владе и Скупштине Војводине, те бројни мјештани села Врбљани, општине Рибник и околних општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана