Додик: Важан нам је развој Бијељине, Петровићу нудимо сарадњу и двије позиције

Срна, ГС
Додик: Важан нам је развој Бијељине, Петровићу нудимо сарадњу и двије позиције

БИЈЕЉИНА- Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да у Бијељини постоји скупштинска већина, као и репубичка структура власти и да неће дозволити никакву дестабилизацију односа у граду.

- Нама је важно да у Бијељини наставимо да радимо и градимо оно што смо започели - поручио је Додик те као примјер навео ауто-пут, обалоутврде, санацију школа и друге велике пројекте.

Нагласио је да воли овај град и одбацио као глупост критике градоначелника из СДС-а Љубише Петровића који је изјавио је да "није изненађен што предсједавајући Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик није дошао данас у Градску управу", те да је то, како каже, наставак праксе СНСД-а.

Додик  је оцијенио да то говори о томе да се у Бијељину уноси одређена врста нестабилности.

- Нисам имао никакве државне обавезе у Бијељини, осим партијских - рекао је Додик новинарима.

Позвао је градоначелника  на сарадњу у циљу кохабитације за добробит Бијељине.
- Важно је да се сарађује, позивамо на сарадњу и нудимо градоначелнику да се направи кохабитација за добробит града. Нудимо му мјесто замјеника градоначелника и једног начелника, а остало коалицији која има 23 од 31 одборника у Скупштини града - рекао је Додик новинарима након састанака које је одржао са Градским одбором СНСД-а Бијељина, делегацијом СДС Семберија и одборницима скупштинске већине.
У скупштинској већини је седам одборника СНСД-а, пет одборника СДС-а Семберија, четири Демоса, по два одборника из Уједињене Српске, СП-а и СДА и један из Покрета за Бијељину.

Петровић је каза да се нада да посјета Додика неће значити нову подјелу и сукобе у нашем граду и да неће бити супротстављена већинском броју становника који је ипак одлучио да на челу града буде он, као кадар СДС-а.

Он је рекао да очекује и да се почне са реализацијом најављених великих пројеката.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана