Додик: Ускоро нова скупштинска већина у Вишеграду

Срна
Foto: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас се у оквиру радне посјете Вишеграду састао са начелником те општине Младеном Ђуревићем и предсједником Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељком Елеком.

 Милорад Додик рекао је данас је постигнут договор о новој скупштинској већини у Вишеграду у коју ће ући ДНС.

Додик је послије састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем, којем је присуствовао и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек, изјавио новинарима да је веома заинтересован да Вишеград иде стазом успјеха и да иза себе оставља ријешене проблеме.

- Заиста сам био тужан зато што то није било могуће у претходне двије године. Морали смо да водимо неку другу политичку битку и сада сам овдје посвједочио договору са људима из ДНС-а који ће у наредним данима чинити већину у Скупштини општине и заједно са начелником направити један нови полетан план који треба да реализујемо - нагласио је Додик.

Он је указао да је овдје нова околност интеграција Андрићграда и Олимпијског центра "Јахорина".

"Желимо да видимо синергију и овдје ћемо ићи са неким новим инвестицијама у оквиру Андрићграда, које су већ планиране. То је изградња марине па до изградње аквацентра који треба да буде сасвим нови садржај у граду и веома је важно да имамо скупштинску већину и начелника који ће то пратити", рекао је Додик.

Он је навео да су потребне брзо донесене одлуке о регулационим и другим условима и дозволама и да мора све да се учини на легалан начин.

- Драго ми је што чујем да ће једна престижна фирма, веома моћна, узети зграду хотела и да ће га ставити у функцију, што је сасвим нови садржај који је овдје фалио, а оно што желимо јесте да дођемо до извора топле воде која овдје може да предодреди и обезбиједи и неке друге садржаје - нагласио је Додик.

Он је додао да му је жао што је раније одобрени новац за бању у Вишеграду стајао дуго времена, а да ништа није урађено.

Додик је рекао да је то злочин према том објекту и тим потенцијалима, напомињући да није био мали новац и да милион марака стоји три-четири године због неспособности људи без жеље да нешто учине.-

- Настављамо да сарађујемо, веома сам заинтересован да људи овдје у Вишеграду осјете добробити које омогућава стабилан локални развој, а наравно и Република Српска, која све више има могућности да подстиче и подржава развојне пројекте широм Републике Српске - истакао је Додик.

Ђуревић је рекао да је на састанку разговарано о разним темама, прије свега о припајању Андрићграда Олимпијском центру "Јахорина".

- Разговарали смо о многим пројектима који ће се у наредном периоду реализовати, не само овдје у Андрићграду, него и на подручју читаве општине Вишеград. Велика је подршка предсједника - рекао је Ђуревић.

Он је потврдио да ће ускоро Скупштина општине Вишеград имати нову већину.

- Вишеград је двије године стајао због усијаних глава појединаца, али од данас та слика се мијења и Вишеград наставља оним добрим путем као што је то било до 2020. године - додао је Ђуревић.

Он је рекао да је разговарано и о неким другим пројектима које ће и Влада Републике Српске подржати у наредном периоду и пројектима за које се већ добијена одређена средства, а који су у току реализације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана