Додик у посјети Српцу: Нови вртић зваће се "Србија" и омогућиће боље услове за смјештај дјеце

Срна
Додик у посјети Српцу: Нови вртић зваће се "Србија" и омогућиће боље услове за смјештај дјеце

СРБАЦ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће се нови вртић у Српцу звати "Србија" и да ће његовом изградњом бити омогућени бољи услови и задовољене потребе за смјештај дјеце.

Додик је напоменуо да је градња вртића добар примјер сарадње локалне заједнице и Владе Српске која је раније донијела одлуку да се из донаторских средстава Владе Србије усмјери 850.000 КМ за ове намјене и завршетак грађевинских радова.

- Остаје још само фаза опремања и о томе ће се доносити одлуке када се заврши грађевински дио - рекао је Додик који је, заједно са министром финансија Српске Зором Видовић и руководством Српца обишао локацију за изградњу новог вртића.

Додик је додао да у Српцу постоји доста дотрајала зграда вртића због чега је веома важно да се изгради нови објекат.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић је рекао да су процедуре за градњу вртића при крају и да је у току расписивање јавног позива.

- Биће мјеста за 200 малишана и до краја идуће године очекујемо завршетак тог пројекта - рекао је Драгосављевић.

Он је навео да овај пројекат има велики значај за Србац, те да би укупна вриједност пројекта са ПДВ-ом требало да износи око 1,45 милиона КМ.

Драгосављевић је рекао да је ријеч о објекту који ће имати 1.700 метара квадратних корисне површине и омогућиће добре услове за смјештај малишана.

Он је најавио и да ће у наредном периоду у Српцу бити отворена аустријска фирма која послује у области индустријског текстила.

- Вриједност овог привредног капацитета биће око милион евра и у њему ће се запослити око 100 радника - поручио је Драгосављевић. Милорад Додик обећао је данас у Мјесној заједници Разбој Љевчански у општини Србац да ће бити обезбијеђена додатна средства за завршетак градње Друштвеног дома на прољеће наредне године.

- Веома је важно да ови људи имају објекат у коме ће се окупљати. Ми не идемо по терену да бисмо нешто обећавали, већ обављамо инвентуру онога шта смо урадили. Вјерујем да ће Дом бити завршен на прољеће и да ћемо се поново овдје окупити да прославимо још један успјех важан за ово мјесто. Сваки успјех за људе који овдје живе успјех је цијеле Републике Српске - рекао је Додик.

Он је рекао да је захвалан мјештанима, донаторима и приватницима који су дали допринос у изградњи Дома, као и владама Српске и Србије које су у томе помогле.

Млађан Драгосављевић је рекао да је ријеч о пројекту у завршној фази изградње који су својим средствима подржале двије владе и који ће дати немјерљив допринос подизању квалитета живота у овом дијелу града.

Он је навео да је Србац тренутно велико градилиште, те да се, између осталог, санира и чисти каналска мрежа важна за предупређивање поплава и штета.

Мјештани Разбоја Љевчанског, који насељава око 900 становника, истичу да ће Друштвени дом бити вишенамјенски објекат за одржавање културних манифестација, семинара за пољопривреднике, рад Савјета мјесне заједнице, спортске и друге активности, а важност му се огледа и у томе да је важан за останак младих и оживљавање села.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана