Додик у Петрову: Приоритети изградња вртића и обнова пута према Добоју

Срна
Додик у Петрову: Приоритети изградња вртића и обнова пута према Добоју

ПЕТРОВО - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да су приоритети општине Петрово изградња вртића и наставак рехабилитације пута према Добоју.

Додик је након састанка са руководством општине Петрово нагласио да је посебно важно да је данас договорен почетак изградње вртића, те да ће се настојати да се прије зиме обнови дио пута према Добоју, посебно у дионици код Какмужа.

"Желимо да рехабилитујемо цијели путни правац од Петрова до Добоја у наредних неколико година и то ће бити један од приоритета", рекао је Додик новинарима у Петрову.

Према његовим ријечима, у свакој мањој локалној заједници веома важно је јединство народа који ту живи.

Додик је додао да искуство говори да тамо гдје су људи у малим општинама посвађани по политичким и неким другим диманзијама, највише трпе грађани.

"Нама из републичких институција и представника Републике Српске лакше је долазити тамо гдје је та ситуација стабилна и зато смо тежили да овдје управо имамо такву ситуацију", навео је Додик.

Додик је нагласио да је циљ републичке власти да охрабри руководство Петрова да раде велике пројекте.

"Цијела општина треба да се обухвати пројектом канализације и идемо на то да одмах радимо свеобухватан пројекат и да то у догледно вријеме завршимо и оставимо иза себе", рекао је Додик.

Он је додао да су свима важна нова радна мјеста, али да је предуслов за све комунална инфраструктура.

Додик је поздравио и напоре општинске власти око одржавања манастира Озрен, истичући да он није важан само за Озренце него за цијелу Републику Српску.

СНСД најбоља понуда у политичком смислу

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је СНСД најбоља понуда у политичком смислу за општину Петрово, гдје је већ видљива нова атмосфера јединства.
"Сматрамо да је управо СНСД за ову општину озбиљна и најбоља понуда у политичком смислу, а то значи и у животном. Начелник кога смо заједно кандидовали, који има континуитет, биће подржан са становишта које има СНСД", рекао је Додик, послије састанка са руководством Општинског одбора СНСД-а у Петрову.

Он је у изјави за Срну истакао да је видљива нова атмосфера јединства у Петрову и додао да су данас овдје рјешавали неке животне проблеме грађана.

Додик је поновио да ће ова локална заједница добити вртић, као и да ће бити обновљени пут и пруга према Добоју, који су од животног значаја за локално становништво.

"Договорили смо да изградимо вртић који овдје не постоји, што је мени чудно и мислим да је ово мјесто заслужило да га има, као и санацију животно важног пута према Добоју. Овим простором ће ићи и реконструкција пруге Добој-Тузла-Зворник, који је дио коридора који ће се обнављати", рекао је Додик, који је одржао састанак са одборничким кандидатима и представницима мјесних одбора СНСД-а.

Он је указао да је потребно да СНСД дође до сваког грађанина, да се становништву објасни ситуација и политика коју води ова странка и додао да хоће да буду далеко доступнији на овом подручју.

"Општина Петрово је јуначки изашла из отаџбинског рата, поднијела многе жртве и страдања, а упорност људи да живе на овом простору мора да буде награђена видљивом подршком Републике. Зато нам је потребна локална структура која ће са нама сарађивати и која ће моћи и имати довољно снаге да планира смјело све пројекте развоја овдје потребне", рекао је Додик.

Предсједник Општинског одбора СНСД Петрово Зоран Благојевић рекао је да на наредним изборима очекују сигурно побједу за начелника, а побједу очекују и у Скупштини општине Петрово.

"Овом побједом желимо да градимо јединство са Добојем, треба нам јединство са Бањалуком. Ово је вријеме за јединство и желимо да окупимо све политичке партије", рекао је Благојевић.

Он је указао да су данас разговарали о пројектима који треба да се реализују у наредном периоду и који су приоритети.

"Мислим да нас чека добро вријеме, а очекујемо убједљиву побједу СНСД-а", рекао је Благојевић за Срну.

Састанку Општинског одбора са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком присуствовали су и потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић и функционери странке Обрен Петровић и Сања Вулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана