Додик у Кукуљама код Српца добио бицикл

Д. Ј.
Додик у Кукуљама код Српца добио бицикл

Србац - Друштвени дом ускоро ће никнути у србачком селу Кукуље, а свечаности поводом завршетка прве фазе градње присуствовало је више од 400 мјештана, али и званичници који су помогли изградњу.

У радове је до сада је уложено око 170.000 КМ, а помоћ у изградњи дома пружио је и кабинет предсједника РС, који је донирао новац за набавку столарије. Предсједник РС Милорад Додик је окупљеним мјештанима поручио да су овакви објекти потребни свакој мјесној заједници како би млади имали гдје да се окупљају и проводе слободно вријеме.

- Свједоци смо да је омладина све више заокупљена друштвеним мрежама, а то није добро јер се на тај начин губи дух заједништва. Овакве инвестиције треба да представљају мотив младима да остану на селу и овдје заснују своје породице - истакао је Додик.

Изградња дома траје већ двије године, а иницијатор је био одборник СНСД-а у Скупштини општине Србац Радојица Видовић, који је похвалио мјештане Кукуља јер су у новцу и грађевинском материјалу прикупили готово 30.000 марака.

- Капацитет дома је око 350 мјеста и предвиђено је да се овдје организују разна окупљања мјештана, како у радости тако и у жалости. Првенствено ће користити Културно-умјетничком друштву "Ђердан" из нашег села које је коначно добило простор за вјежбање и концерте. Канцеларије за рад у дому ће имати и савјет мјесне заједнице - истакао је Видовић и додао да ће ускоро почети завршни радови.

Видовић је подсјетио мјештане да Додик води поријекло из ових крајева и да је крштен управо у Кукуљама, те да му је некад у дјетињству у овом селу украден бицикл. Како би се нашалио са предсједником поклонио му је бицикл наводећи да је пронађен након више деценија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана