Додик: Милићи имају потенцијале за будући развој

Срна
Додик: Милићи имају потенцијале за будући развој

Милићи - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је, изражавајући подршку кандидату СНСД-а на пријевременим изборима за начелника општине Милићи, да је за Милиће велики успјех самим тим шту су, црпећи властите снаге и потенцијале, сачували привредну стабилност, као претпоставку будућег развоја.

"И ја вјерујем да данас овдје у Милићима раде готово сва она предузећа, а можда и више њих, него што их је радило прије рата. Е то је већ успјех, како год то неко посматрао", истакао је Додик, који је предсједник Републике Српске.

Он је нагласио на централном предизборном митингу у Дому рудара у Милићима да је успјех одржати се - не пасти.

"Ово је вријеме када падају многе државе, када се бојите да ходате по тим великим градовима и стрепите гдје ће каква бомба да експлодира или неки појединац да изађе са аутоматском пушком. Ми овдје, ипак, живимо релативно мирно. И ја сам овдје дошао да вам кажем да је Република Српска способна да брани свој мир", поручио је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је да су Милићи, од доласка СНСД-а на власт, доживјели крупне промјене, те да су у том периоду реализовани крупни инвестициони подухвати као што је изградња Средњошколског центра, Спортске дворане, опремање Дома здравља, асфалтирано је више од 40 километара путева и друго.

"Напада се ових дана са свих страна Компанија жБокситж. И замислите ко је напада, посланик у парламенту БиХ /Александра/ Пандуревић, која иза себе има године власти. Ево, ја је јавно позивам да изађе кад год хоће на тв дуел и да кажемо шта је ко направио и урадио у средини из које долази. Она не може показати ништа, а ја могу показати стотине пројеката и на то сам поносан", рекао је Вишковић, који је посланик у Народној скупштини Српске.

Ефикаснији рад локалне управе, виши ниво квалитета здравствене заштите, помоћ социјално најугроженијим грађанима, те стварање повољнијег амбијента за развој привреде и ванривредних дјелатности, окоснице су програма Момира Лазаревића, кандидата СНСД-а за начелника општине Милићи на пријевременим изборима, који ће бити одржани у недјељу, 6. децембра.

Представљајући свој програм вечерас на централном предизборном митингу, Лазаревић је истакао да ће главни циљ извршне власти у Милићима, уколико он буде изабран за начелника, бити изналажење средстава за подршку запошљавању посредством различитих подстицајних мјера.

"У сарадњи са носиоцем привредног развоја - Компанијом жБокситж и другим привредним субјектима у Милићима, намјеравамо да реализујемо пројекте који ће имати за циљ запошљавање наших суграђана на бази кооперантских односа", рекао је Лазаревић.

На референдуму који је одржан 28. јуна вољом грађана општине Милићи опозван је начелник општине Живојин Јурошевић. Иницијативу је покренула група одборника Скупштине општине Милићи на мајском засједању скупштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана