Након три деценије добили свој кров над главом: Додијељени кључеви 23 стана за избјегле и расељене

ГС
Након три деценије добили свој кров над главом: Додијељени кључеви 23 стана за избјегле и расељене

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - У Источном Новом Сарајеву данас су кључеве станова добиле 23 породице из категорије расељених лица и повратника са подручја ове општине.

Свечаном уручењу кључева присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Милорад Додик рекао је да су данашњој додјелом кључева у Источном Новом Сарајеву избјегли људи, који су годинама чекали кров над главом, коначно ријешили питање смјештаја.

Додик је напоменуо да је прије неколико дана у згради у сусједству додијељено 15 кључева, појаснивши да је дио програма предвиђа још 196 станова широм Републике Српске.

-Уморни од чекања не могу ни да се веселе, али видимо задовољство у чињеници да су коначно ријешили стамбено питање - рекао је Додик.

Он је навео да се наредне године креће са новим програмом од 600 станова, наводећи да се накнадно појављују љиди и да се програм мора ширити.

Додик је свима пожелио срећу и захвалио онима који су учествовали у градњи, наводећи да данас ништа није лако направити, али да Српска показује да то умије да уради и са евентуално малим закашњењем.

Вишепородични објекат изграђен је у оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења, а укупна вриједност радова износи 1,8 милиона КМ са опремањем, саопштено је раније из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Објекат је намијењен за трајно стамбено збрињавање расељених лица и повратника изграђен је у оквиру пројекта “Цеб два”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана