Додијељене награде на бијељинском Сајму цвијећа

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Милан Маринковић из Батковића има најљепше двориште и добио је 1.000 КМ, одлучио је стручни жири овогодишњег Сајам цвијећа који је данас затворен у Бијељини.

Друго мјесто и 500 КМ припало је Драгани Митић из Бијељине, а треће и 300 КМ Милошу Марковићу из Хаса.

У категорији најљепши балкон, треће мјесто и 300 КМ припало је Душици Ристић из Бијељине, а друго и награда од 500 КМ Зорици Јовановић из овог града, док прва награда није додијељена.

Прва награда није додијељена ни за најљепшу терасу, док је друга и 500 КМ припала Радмили Јовановић из Бијељине, а трећа Сави Дакић из Глоговца, која је добила и 300 КМ.

Када је ријеч о наградама за најљепше уређен штанд на овогодишњем Сајму цвијећа, прво мјесто и 300 КМ припало је "Хортикултури Новаковић" Трњаци, друго и 200 КМ бијељинском "Комуналцу" и треће, те награда 100 КМ, "Евергрину" из Патковаче.

Савјетник градоначелника Радиша Петровић изразио је задовољство јер је Сајам цвијећа протекао одлично, а посјетиоци су на располагању имали широк асортиман производа које је понудило 20 излагача.

Он је захвалио организаторима, те напоменуо да ће Градска управа наставити са подршком овој сајамској манифестацији, као и да ће она бити унапријеђена и постати традиционална.

Радојка Новаковић, која је добила награду за најљепше уређен штанд, каже да се њена породица 22 године бави узгојем цвијећа.

"Од тога живимо. Нудимо сезонско, сасксијско и резано цвијеће. Имамо штанд и на пијаци, али муштерије некада долазе и код нас кући", рекла је Новаковићева новинарима.

Сајам цвијећа, чији је овогодишњи слоган "У башти наде увијек нешто цвјета", одржан је јуче и данас, у организацији Аграрног фонда, "Комуналца" и Градске управе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана