Дочек за Теу Ковачевић у градишком “Зимском граду”

Срна
Дочек за Теу Ковачевић у градишком “Зимском граду”

ГРАДИШКА - У Градишци је вечерас отворена манифестација “Градишка зима 2019/2020”, те организован дочек за тенисерку Теу Ковачевић, која је недавно освојила један од напрестижнијих свјетских турнира за дјецу до 10 година “Мала Мо” на Флориди.

Манифестацију су отворили градоначелник Градишке Зоран Аџић и млада градишка тенисерка.

С обзиром на то да је Теа синоћ допутовала из Мајамија, Градска управа Градишка одлучила је да јој организује дочек у оквиру отварања “Зимског града”.

Аџић је рекао да ће у наредних мјесец дана грађани моћи да уживају у манифестацијама “Зимског града”, чији ће садржај бити богатији него лани.

“Ова манифестација постаје бренд Градишке, а Градска управа ће увијек настојати да се уводе нове садржаји”, рекао је Аџић и захвалио спонзорима који су помогли да се организује ова манифестација.

Он је нагласио да је ове вече постало посебно и по томе што је Градишка дочекала своју малу тениску шампионку, нагласивши да већина још није ни свјесна колики је она спортски резултат направила и да је можда будућа најбоља тенисерка свијета.

“Хтјели смо да је дочекамо овдје на отвореном, пред бројним грађанима, а сутра ћемо јој приредити и пријем у Градској управи”, додао је Аџић.

Теа је захвалила суграђанима на дочеку и нагласила да јој је циљ да буде најбоља свјетска тенисерка.

Она је истакла да је побједа на турниру “Мала Мо” и за њу била изненађење, посебно јер је у пет мечева изгубила само четири гема.

Њен отац и тренер Марко Ковачевић рекао је да им много значи овај дочек и да је то подстрек да и даље Градишку представљају у најбољем свјетлу.

Он је нагласио да је Теа освојила најпрестижнији турнир за млађе јуниоре на свијету, остваривши убједљиве побједе против најбољих младих тенисерки из САД и других земаља гдје се тренира и игра тенис на врхунском нивоу.

Ковачевић је истакао да овим резултатом треба да се дичи цијела Република Српска, а да ће се Теа и он трудити да сваке године у Градишку доносе овакве трофеје.

Он је захвалио градоначелнику Градишке и спонзорима који су им помогли да отпутују на турнир у Мајамију.

У амбијенту “Зимског града” на вањској позорници и на платоу испред градишког Културног центра до 14. јануара биће организовани бројни садржаји забавног, културног, спортског и хуманитарног карактера, а посјетиоци могу да користе и клизалиште.

Директор Туристичке организације Градишка Милош Вујинић навео је да ће дочек дјечије Нове године бити организован 29. децембра од 11.00 часова уз концерт Дјечијег хора “Врапчићи” из Бањалуке и популарног аниматора “Фазонка”.

“Дочек Нове године 31. децембра уз наступ градишког рок бенда жТрипл шотж и ди-џеја почеће у 20.30 часова. За дочек Православне нове године 13. јануара ће наступити група жГалијаж, а концерт почиње у 22.00 часа”, додао је Вујинић.

Манифестацију “Градишка зима” организију Градска управа и Туристичка организација Градишка, у сарадњу са другим установама и бројним спонзорима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана