Добротворна вечера за наставак радова на светосавском дому код храма у Уријама

Срна
Добротворна вечера за наставак радова на светосавском дому код храма у Уријама

ПРИЈЕДОР - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да јој је задовољство вечерас у Приједору видјети како тече изградња светосавског дома код Цркве Светог Пророка Илије у насељу Урије.

-Задовољна сам и срећна што као предсједник Републике могу да неким мањим дијелом учествујем у реализацији овако сјајног пројекта. Увијек се осјећам добро у Приједору не само зато што сам почасни грађанин, него и због тога што се овдје може мјерити напредак онога што републичке и локалне власти заједно раде. Сигурна сам да ће сви грађани Приједора имати корист од оваквих пројеката - рекла је Цвијановићева новинарима у Приједору.

Она је најавила да ће републичке и градске власти наставити радити заједно.

-Има ту још великих ствари и изазова које треба рјешавати. Захвална сам и локалним властима за иницијативу коју они показују, али и сарадњу коју пружају републичким институцијама - истакла је Цвијановићева која присуствује добротворној вечери за наставак радова на светосавском дому код храма у Уријама.

Протојереј-ставрофор Младен Мајкић рекао је да се данас слави Спасовдан, те да је током протекле године урађена половина посла на изградњи светосавског дома.

-Радујемо се овдје на овом светом мјесту, гдје смо, ево, након године дана, поново о Спасовдану, у новосагарађеном светосавском дому гдје су се сабрали сви наши важни и уважени гости, а између многих и предсједница Републике Српске - рекао је Мајкић и још једном Цвјановићевој пожелио добордошлицу у њен град чији је почасни грађанин.

Игор Кнегињић из организационог одбора рекао је да је од планираних 235.000 КМ у овој фази прикупљено у новцу и материјалу око 90 одсто, да су тим новцем урађени темељ, објекат, кров и столарија.

-Остали су унутрашњи радови. Потребни су и подови, набача, хлађење и гријање. Треба урадити улаз, кухињу, набавити столове и столице. Сматрамо, на ове цијене, да је то још око 200.000 до 230.000 КМ - рекао је Кнегињић и истакао да је најбитнији дио посла већ урађен.

Он је истакао да је објекат дужине 38 метара и да је највећи светосавски дом у читавој регији.

Прво донаторско вече с намјеном изградње објекта одржано у јуну прошле године. Изградњу су иницирали мјештани Урија, а с циљем да парохијски дом служи и као светосавски омладински дом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана