Добротворна организација "Тројеручица" прославила крсну славу

Срна
Добротворна организација "Тројеручица" прославила крсну славу

БИЈЕЉИНА- Добротворна организација Епархије зворничко-тузланске "Тројеручица" обиљежила је данас крсну славу - Икону Пресвете Богородице Тројеручице у бијељинском храму Светог Ђорђа, гдје је служена Света литургија и освештан славски колач.

Предсједник добротворне организације, ђакон Велислав Мишура честитао је свим члановима крсну славу, заштитницу и покровитељицу.

- Слава је прилика да се окупимо са свима који су помогли нашем раду и да подијелимо сва искуства из претходног периода, да покажемо да су сва донирана средства усмјерена према онима којима су намијењена и најпотребнија - рекао је Мишура новинарима.

Он је додао да је "Тројеручица" основана 2018. године благословом Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија и да дјелују у цијелој епархији.

Кум славе, начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је члановима и истакао добар однос ове локалне заједнице и добротворног друштва за које је рекао да су примјер како и на који начин се може помоћи онима којима је помоћ најпотребнија.

Он је истакао да чланови ове хуманитарне организације помажу свима којима је помоћ потребна, вишечлане породице, социјално-угрожене, расељене, као и све који су дали одређен допринос у стварању Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана