Доброта и хуманост Зорана Мијића из Костајнице: Највеће задовољство усрећити другог

Данијела Бајић
Доброта и хуманост Зорана Мијића из Костајнице: Највеће задовољство усрећити другог

КОСТАЈНИЦА - Зоран Мијић из Костајнице, који је из канџи смрти спасао девет људи, живот је посветио доброчинствима, а о његовој хуманости која не познаје границе свједоче бројне акције којима је суграђанима измамио осмијехе на лицима.

 

 

 

Овај четрдесетједногодишњак, познатији по надимку Мрми, своју доброту показао је и на недавној прослави Светог Саве у дубичкој цркви Свете Петке, када је пакетићима обрадовао на десетине малишана, а за све присутне од својих скромних примања обезбиједио кувано вино и пецива.

Он каже да је то најмање што може урадити за свој народ, посебно малишане чији су осмијеси довољна награда за све што чини.

- Највеће ми је задовољство кад некога усрећим. Сви у граду знају да ми се могу обратити за помоћ, а ја ћу учинити све што могу - рекао је за “Глас Српске” Мрми који је до сада спасао девет живота, због чега је одликован чак 52 пута. Без оклијевања је на спортским теренима, у саобраћају и на другим мјестима спасавао људе који су доживјели тешке и по живот опасне повреде. Овај храбри човјек и хуманиста каже да је сваки случај посебна и драматична прича, а никада неће заборавити када је један дјечак прије неколико година на фудбалској утакмици задобио тежак ударац.

Ријеч је о случају када је, прича овај дугогодишњи голман, и доктор одустао од борбе.

- Сличних случајева је било два-три пута. Памтићу и моменат када сам од смрти отео дјевојчицу коју је, док је возила бицикл, ударио аутомобил, као и када сам спасао дјевојку која је тешко повријеђена у саобраћајној несрећи код Мостара - казао је Мијић.

Додао је да је интересантно то што је спасао понеког из све четири нације које су у БиХ најбројније и то Србе, Хрвате, Бошњаке и Роме.

- Углавном сам са свима у контакту. Сви су, мало је рећи, захвални - рекао је Мијић који је по струци машинац.  Осим спасавања живота, суграђанима, али и шире помаже и на друге начине. Тако је сав новац добијен од награда донирао спортским клубовима, социјално угроженим породицама, а плаћао је струју и лијечење коме је то било потребно. А да се добро добрим враћа, увјерио се и сам јер је, како каже, након дугогодишњег трагања за послом захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику добио посао у “Електрокрајини”.
 

МИСИЈА

Мисија Зорана Мијића се не завршава само на спасавању живота. Он се, такође, на разне начине залаже и да задржи становнике Костајнице јер се, како каже, лијепо може живјети и код куће. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана