Добра забава и храна привукли 5.000 људи на овогодишњим Данима зиме на Козари

Снежана Тасић
Добра забава и храна привукли 5.000 људи на овогодишњим Данима зиме на Козари

Приједор - Традиционална манифестација "Дани зиме на Козари" окупила је јуче на сњежној и сунчаној Мраковици више од 5.000 посјетилаца.

Бројне екипе такмичиле су се у припреми котлића и у пет забавних спортских дисциплина, као што су трчање парова са везаним ногама, штафета кенгура, набацивање обруча на стуб, гађање у мету и борба на брвну.

"Дане зиме" отворио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, истакавши да је ово врло битна привредно-туристичка манифестација која пропагира љепоте Козаре.

- Козара је толико лијепа планина да ко једном дође - вратиће се поново - додао је Ђаковић.

Министарка управе и локалне самоуправе РС Лејла Решић нагласила је да важност традиције "Дана зиме на Козари", без обзира на то да ли је вријеме лијепо или не.

Директор Туристичке организације РС Нада Јовановић изразила је задовољство што се из године у годину повећава број људи који долазе на ову манифестацију.

- Посљедњи наступ Туристичке организације РС на сајму у Утрехту показао је огромно интересовање управо за Козару - истакла је Јовановићева.

Директор Националног парка "Козара" Драган Ромчевић рекао је да Козара током цијеле године нуди низ манифестација, а директор Туристичке организације Приједора Амира Ганић истакла је да је интересовање за ову манифестацију много веће него ранијих година.

Свечаном отварању претходило је полагање вијенаца у меморијалној зони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана