Добој:Првомајски уранак уз звуке Градског дувачког оркестра

Срна
Добој:Првомајски уранак уз звуке Градског дувачког оркестра

ДОБОЈ - У Парку народних хероја у Добоју јутрос је, звуцима Градског дувачког оркестра на традиционалном првомајском уранку, почело обиљежавање Међународног празника рада.

Капелник оркестра Горан Митровић рекао је новинарима да су традиционалним корачницама и музиком подсјетили Добојлије у градским и приградским насељима на пријашња времена.

-Одржавамо традицију. Изашли смо и јутрос иако је вријеме вируса корона - рекао је Митровић и додао да су због тога посебно прихваћени код грађана.

Митровић је навео да оркестар није у пуном саставу јер су поједини чланови ван Добоја.

Он је навео да се активно ради на подмлађивању састава и да у оквиру оркестра ради бесплатна музичка школа за полазнике трубе, да би се обновио састав оркестра који данас има око десет чланова.

Митровић, који је и професор музике, захвалио је полицији на разумијевању и одобрењу за данашњи наступ, те градоначелнику Добоја Борису Јеринићу на подршци.

Дувачки оркестар настао је у оквиру друштва "Соко" 1920. године. Оркестар је доста брзо оспособљен за наступе на манифестацијама. Од тада, многобројни наступи дувачког оркестра утицали су и доприносили обогаћивању садржаја културно-забавног живота у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана