Добој: Завод из РС преузима потрагу за несталима

Д. Д.
Добој: Завод из РС преузима потрагу за несталима

Добој - Организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила у Добоју, због сумње и неповјерења у рад Института за тражење несталих БиХ, организовала је јуче прикупљање ДНК узорака од породица девет несталих бораца Војске РС на подручју озренско-возућког ратишта како би идентификацију преузео Завод за судску медицину РС.

Радушка Павловић из Возуће већ двије деценије чека да пронађе посмртне остатке сина Слађана, који је нестао у мјесту Лозна на Озрену.

- Жив је заробљен. Његови саборци су размијењени, али он није дошао са њима - каже Павловићева, којој је и муж погинуо 1992. године.

До сада је више пута давала узорке крви, али сина није пронашла.

- Надала сам се да ће доћи, али видим толике су године прошле и да од тога нема ништа. Да ми је да нађу било шта од костију и да могу отићи на гроб упалити свијеће и однијети цвијеће. Овако ништа, а зна се како је мајци тешко - каже скрхана мајка.

Бранка Лукић 20 година чека да сахрани оца Ненада Глигорића, који је нестао такође у Лозни на Озрену.

Предсједник Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила у Добоју Драго Јовић рекао је да ће ДНК узорци бити прослијеђени у лабораторију Завода за судску медицину РС.

- Иако су породице ко зна колико пута дале узорке Институту за нестала лица БиХ, до сада није дошло до препознавања ниједног скелета - подсјетио је Јовић.

Још се трага за 167 бораца Војске РС и цивила који су нестали на подручју озренско-возућког ратишта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана