Добој: За послове комуналног уређења око 627.000 КМ

Срна
Добој: За послове комуналног уређења око 627.000 КМ

Добој - За комуналне послове прољећног уређења града Добоја обезбијеђено је око 627.000 КМ, изјавио је данас начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове Славко Ковачевић.

Ковачевић је рекао новинарима да је градским буџетом обезбијеђено око 160.000 КМ за одржавање зелених површина, чишћење и прање улица, одвоз смећа и других активности, те 97.000 КМ за уређење и санацију ударних рупа.

Средства у износу од 370.000 КМ обезбијеђена су пројектом ЦЕСТА и намијењена су за уређење канализационе инфраструктуре града.

Ковачевић очекује да ће санирање ударних рупа бити довршено током ове седмице, наводећи да су недостатак асфалтне базе и лоши временски услови узроковали да се радови одуже.

Он је навео да је попуњен дрворед у добојској главној улици, који је уништен током прошлогодишњих поплава.

Према његовим ријечима, наставља се чишћење и заосталог абразивног материјала, а по препоруци стручњака из хортикултуре оштећено зелено растиње биће уклоњено и попуњено ружама и другим садницама.

Због учестале појаве одлагања кабастог отпада, Ковачевић је најавио и одређене измјене градске одлуке о комуналном реду, упутивши апел грађанима да отпад не одлажу на непримјереним мјестима.

Он је оцијенио да је градска канализациона инфраструктура у катастрофалном стању, те да се радови на уређењу одвијају у оквиру пројекта ЦЕСТА. "Замуљење главног колектора је и до 75 одсто, на осталим дијеловима од 20 до 50 одсто", навео је Ковачевић.

Уређење брдског дијела града које реализује хуманитарна организација ЦРС /Католик рилиф сервисиз/ завршено је и радови се спуштају према центру града.

Други дио пројекта чија се реализација очекује крајем маја, а који води Развојни програм УН, почиње у сриједу, 8. априла, од насеља Усора, Улицом Николе Тесле до насеља Добој Нови и Баре. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана