Добој: За пет пројеката по 1.500 КМ

Срна
Добој: За пет пројеката по 1.500 КМ

ДОБОЈ - Пет неформалних група из Добоја данас је потписало уговоре са Омладинском банком за реализацију пројеката који се у износу од по 1.500 КМ финансирају средствима Градске управе Добој и Фондације "Мозаик".

Ријеч је о пројектима под називом "Бити лијеп/а, бити ин", "Дани Добоја", "Играј фудбал, буди срећан!", "Школа спорта" и "Постани војник на један дан!".

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић рекао је новинарима да је Градска управа за суфинансирање пет пројеката обезбиједила 4.500 КМ, а према првом овогодишњем јавном позиву у складу са потписаним меморандумом са Фондацијом "Мозаик".

Он је навео да је у току други јавни позив са финансирање и суфинасирање микробизниса.

Директор Економске школе у Добоју Тијана Васиљевић Стокић рекла је да су средства пројекта "Бити лијеп/а, бити ин" намијењена за опремање кабинета за занимање фризер, како би се обезбиједила неопходна пракса ученицима. Пројекат "Дани Добоја" обухвата пројекцију филма о историјском развоју Добоја и пратећим квизовима знања који ће се реализовати на тврђави Градина и у Парку народних хероја, као и уређење мјесне заједнице Осјечани постављањем клупа и туристичких мапа тог краја.

Директор Градске развојне агенције Добој Александар Гогановић рекао је да је локална Омладинска банка у протекле четири године финансијаски подржала 20 пројеката вриједности од око 30.000 КМ.

Он је рекао да локалну Омладинску банку финансира Градска управа Добој у сарадњи са Фондацијом "Мозаик".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана