Добој: Вакцинација АстраЗенеком за старија лица

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- У Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Добој данас се одвија вакцинација АстраЗенекином вакцином против вируса корона лица старијих од 65 година без претходног заказивања.

Вакцинација ће трајати до 14.00 часова.

Руководилац Хигијенско-епидемиолошке службе Милена Бркић рекла је новинарима да је ова здравствена установа добила 500 вакцина АстраЗенека, те да се очекује да ће вакцинација бити завршена сутра до подне.

„На АстраЗенекину вакцину до сада нико није пријавио нежељену реакцију у смислу бола, температуре. Није мало дато тих вакцина, закључно са сутрашњим даном број је око 1.000", навела је Бркићева.

Према њеним ријечима, до сада је највише грађана вакцинисано „спутњиком ве", њих око 1.300.

Бркићева је истакла да је одзив за имунизацију одличан, те да је до сада готово 3.000 оних који су примили вакцину, а ревакцинисаних је око 1.500.

„Ревакцинација је завршена са руском вакцином, а сутра са „фајзером", с обзиром на то да је било само 108 доза", рекла је Бркићева.

Она је навела да се за имунизацију до сада пријавило око 7.000 лица старијих од 65 година, као и млађих од 65 година који припадају приоритетној групи према дијагнозама хроничних болести.

Међу онима који су данас примили вакцину АстраЗенека је и седамдесетседмогодошњи Раде Милићевић из Трбука, који је изразио задовољство могућношћу да прими вакцину без заказивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана