Добој: Уручена заштитна опрема

Срна
Добој: Уручена заштитна опрема

ДОБОЈ - Дому здравља Добој данас су уручени лична заштитна опрема и дезинфекциона средства за здравствене раднике који обављају кућне посјете пацијентима, обезбијеђена средствима Владе Швајцарске.

 

Главна сестра Службе породичне медицине добојског Дома здравља Дарја Тадић рекла је да пакет заштитне опреме укључује заштитна одијела, капе, рукавице, маске, заштиту за обућу, те средства за дезинфекцију руку.

Она је навела да ова здравствена установа у централној згради има 15 тимова породичне медицине и да на дневном нивоу сваки тим има најмање једну кућну посјету.

Директор Фондације "Фами БиХ" Дејан Средић изјавио је да је ријеч о једнократној помоћи добојском Дому здравља, у оквиру помоћи за 16 домова здравља у БиХ у којима се реализује пројекат "Јачање сестринства у БиХ", који се спроводи посредством ове фондације и Женевске универзитетске болнице, а финансира га Влада Швајцарске.

"Ријеч је о 64.250 КМ за 16 домова здравља. Количине се испоручују према потребама домова здравља, односно кућним посјетама које обављају", рекао је Средић новинарима, додавши да су количине одређене у консултацији са надлежним у здравственим установама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана