Добој: Уређење водотокова до краја наредне године

Д. Д.
Добој: Уређење водотокова до краја наредне године

Добој - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић очекује да ће до краја наредне године бити завршени радови на пројектима наставка уређења водотока Лијешањ на потезу насеља Баре и даље активности на главном пројекту уређења корита ријеке Босне на подручју Добоја.

За реализацију ових радова обезбијеђено је 3,6 милиона КМ у оквиру пројекта Европске инвестиционе банке, 2,2 милиона марака из Фонда солидарности РС, те 1,5 милиона из Свјетске банке. Град Добој ће директно уложити више од 700.000 КМ, у које није урачунато рјешавање имовинских односа и пројектне документације.

Мирјанић је након састанка са градоначелником Добоја Обреном Петровићем рекао да се послови у Добоју реализују доста добро и да се мора водити рачуна о квалитету изведених радова и роковима, те оцјењује да ће до краја наредне године "ситуација бити чиста". Када је ријеч о накнадном одржавању, Мирјанић наводи да ће се тачно знати надлежности локалне управе, као и "Вода Српске".

Петровић је упознао министра Мирјанића о проблемима у вези са имовинско-правним односима над дијелом земљишта обухваћеним пројектом, а концесиони уговором дат је норвешкој фирми "Технор енерџи" за изградњу мини-хидроелектрана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана