Добој: УНДП уручио 40.000 хируршких маски

Срна
Добој: УНДП уручио 40.000 хируршких маски

ДОБОЈ - У Добој је стигао први контигент заштитне опреме са 40.000 хируршких маски које су набављене на основу споразума о набаваци заштитне опреме и респиратора између града Добој, Дома здравља, Болнице Свети апостол Лука и Развојног програма УН-а.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је новинарима да ће по 10.000 маски бити распоређено задравственим раднцима у Дому здравља и болници, градском Одјељењу за цивилну заштиту, и градском Удружењу пензионера који ће их дијелити најстаријој популацији.

Јеринић је најавио да ће контигент заштитних одијела доћи идуће седмице, док је испорука респиратора пролонгирана и њихов долазак очекује се крајем мјесеца.

“Респиратори су у путу и очекујемо их у што краћем року. Хвала Богу у граду Добоју још намамо потребу за њима и имамо их довољно. Знамо да проблем са набавком те опреме није само у Добоју, БиХ већ и у земљама окружења”, рекао је Јеринић.

Директор Болнице Младен Гајић каже да ће са овом количином маски бити задовољене потребе ове здравствене установе у наредне три седмице.

Он је навео да болница нема пацијената који су на респираторима. Гајић је рекао да болница има четири респиратора, од којих је један донација Владе Србије, те најавио да идуће седмице очекују седам респиратора из властите набавке.

“Од сутра крећемо са радом на централном разводу кисика који је неопходан за линијске репсираторе за чију набавку су кориштена средства Градске управе Добој”, рекао је Гајић и додао да се у сарадњи са Градом кренуло у набавку и око 2.000 заштитних одијела.

Директор Дома здравља Славко Ковачевић захвалио се на урученим заштитним маскама и поручио да је ова установа солидно опремљена заштитном опремом, али да је непознаница колико ће ситуација са вирусом корона трајати.

Болници “Свети апостол Лука” Добој је 3. априла уручен један преносни респиратор, 5.000 латекс рукавица, 3.000 заштитних маски, 200 заштитних одијела и 20 заштитних наочала, донација Владе Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана