Добој: У дводневној акцији давања крви учествују 62 полицајаца

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Укупно 62 припадника Полицијске управе Добој данас и сутра добровољно ће дати крв у Служби за трансфузиологију у Болници "Свети апостол Лука" у овом граду, поводом Дана полиције - 4. априла, рекао је замјеник начелника ове управе Предраг Лазић.

Лазић је истакао да је ријеч о хуманој активности коју традиционално спроводе да би спасили нечији живот.

"Неке колеге већ дужи низ година учествују у акцијама, а сходно природи посла и сами су свакодневно изложени тешким ситуацијама, но то их данас није спријечило", рекао је новинарима Лазић.

Данашњој акцији приступили су и вишегодишњи даваоци драгоцјене течности.

Припадник Јединице жандармерије Милан Тубић рекао је да од 2014. године даје крв два пута годишње, а службеник Полицијске станице Добој један Огњен Чакаревић давао је крв седам пута.

Трансфузиолог у добојској болници Татјана Жигић рекла је да располажу довољним количинама крви, али да су због великог прилива пацијената имали већу потражњу за нултом негативном крвном групом.

Према њеним ријечима, у наредном периоду у болници очекују добро стање са залихама с обзиром на планиране организоване добровољне акције.

Акција давања крви припадника полиције организује се и поводом крсне славе Министарства унутрашњих полсова Републике Српске - Аранђеловдана, 21. новембра, те за Дан Републике Српске - 9. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана