Добој: Топли дом за 41 породицу

Дијана Дујић
Добој: Топли дом за 41 породицу

Добој - Породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида са подручја Добоја јуче су уручени кључеви 42 стана.

Кључевима, које су уручили министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић и замјеник градоначелника Добоја Драган Василић, посебно су се обрадовали Фахира Митровић и њен син, који већ двије деценије немају свој дом. Муж јој је погинуо 1995. године, а син је, прича она, тада имао свега осам година.

- Презадовољна сам што ће мој син коначно имати свој кров над главом. Били смо подстанари, а сада ће нам бити много лакше - казала је Митровићева.

Савановић је рекао да је Влада РС до сада уложила 174 милиона КМ за стамбено збрињавање борачких породица.

- На подручју Добоја до сада је уложено око 16,8 милиона марака. Овдје је до сада збринуто 529 породица, плус ове 42, а још 73 стана су у изградњи - рекао је Савановић и додао да се програм стамбеног збрињавања завршава половином трећег квартала ове године.

Дио борачких породица није збринут, јер углавном нису на вријеме обавијештене о програму стамбеног збрињавања.

- Крајем године Влада ће донијети уредбу и поново ћемо расписати позив и омогућити пријављивање те категорије. Наше процјене говоре да још око 1.000 породица није збринуто - изјавио је Савановић.

Василић је нагласио да је Градска управа Добој уложила готово два милиона марака за рјешавање имовинско-правних односа и добијање урбанистичке сагласности, грађевинских дозвола и осталих докумената неопходних за изградњу.

Споменик

Представници Борачке организације Добој положили су јуче камен темељац за градњу централног спомен-обиљежја погинулим борцима у градском парку. Предсједник Предсједништва Борачке организације Зоран Бијелић је изјавио да припремају документацију за градњу споменика и да би на сљедећој сједници градске скупштини требало да се нађе измјена регулационог плана како би почела градња. У Градској управи су изненађени полагањем камена темељца, јер још није издато одобрење за градњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана