Добој: Повучен захтјев за опозив Петровића

В. К.
Добој: Повучен захтјев за опозив Петровића

Добој - Ново руководство Борачке организације у Добоју одустало је од захтјева за опозив градоначелника Обрена Петровића, које је поднијело претходно руководство због одлуке о приступању тог града Заједници општина турског свијета.

Према незваничним информацијама, одлуку је излобирао први човјек Борачке организације РС Миломир Савчић, који је близак СДС-у чији је кадар Петровић.

Предсједник Скупштине Борачке организације Добој Перо Тубић рекао је да је уважено мишљење Статутарне комисије Борачке организације РС да тадашње руководство добојске организације није радило како треба и да треба одустати од иницијативе за опозив градоначелника.

- Поштујемо одлуку да се одустане од петиције, јер претходно руководство није смјело да буде иницијатор политичких промјена - рекао је Тубић након састанка са представницима Градске управе и додао да им је прихватљива одлука Градске управе да одлука о чланству у Заједници општина турског свијета остане на снази ако Влада не обезбиједи неповратних шест милиона марака или кредитно задужење Добоја да би се надомјестио новац који им је обећан из Турске.

Иако је Влада одобрила поменути новац, одлука Градске управе је и даље на снази.

Бивши предсједник Скупштине Борачке организације у Добоју Миладинко Ковачевић каже да и даље сматра да треба опозвати Петровића и да борци не прихватају одлуку новог руководства градске борачке организације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана