Добој: Помоћ за два некадашња припадника специјалне бригаде МУП-а

Срна
Добој: Помоћ за два некадашња припадника специјалне бригаде МУП-а

ДОБОЈ - Скупштина Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Добоју одлучила је данас да материјално помогне два некадашња припадника јединице из Бањалуке и Добоја.

Предсједник Скупштине Удружења Ненад Стевановић рекао је новинарима да се ради о Горану Ступару којем је изгорјела кућа у Бањалуци и о саборцу из Добоја лошијег имовног стања.

Он је подсјетио да су прошле године чланови Удружења, уз подршку Градске управе Добој и људи добре воље, од темеља до крова адаптирали пет, а реновирали два стамбена објекта за социјално-угрожене саборце.

“Неколико наших ветерана имало је захтјеве и за одговарајућу здравствену помоћ која је обезбијеђена уз подршку и координацију људи добре воље”, навео је Стевановић.

Он је указао и на регионално дјеловање овог удружења и лично залагање чланова да се помогне социјално-угроженим саборцима, с обзиром на то да законска права која остварују нису довољна.

Стевановић каже да је на данас одржаној сједници Скупштине усвојен извјештај о раду и финансијском пословању за прошлу годину, те план рада и финансијско пословање у текућој.

Према његовим ријечима, добојско Удружење ветерана Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Републике Српске броји око 130 активних чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана