Добој: Политика смијенила директора апотеке Сњежану Мићановић

Милијана Латиновић
Добој: Политика смијенила директора апотеке Сњежану Мићановић

Добој - Скупштина града Добоја на јучерашњој сједници разријешила је дужности директора Апотеке "Јован Јовановић Змај" Сњежану Мићановић, која, као и опозиција, сматра да је та одлука донесена да би градска управа продала простор апотеке.

За одлуку о разрјешењу Мићановићеве, која је члан СДС-а, гласао је 21 одборник, док су четири била уздржана, од укупно 25 присутних. Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Добоја Сања Вулић изразила је незадовољство што Мићановићевој није дозвољено да на сједници образложи негативан извјештај иако је захтјев уредно достављен скупштинској администрацији. 

- Поставља се питање шта је спорно у њеном раду. То што вас не слуша или није слушала, што је нешто урадила, а ви нисте аминовали или није запошљавала људе које сте ви хтјели да запошљава - упитала је Вулићева.

Она је додала да је жалосно то што се жртвује 40 људи, колико је запослено у апотеци, зарад нечијих личних интереса.

- Можда желите да власништво апотеке укњижите на власништво града па да те атрактивне просторе продате по високим или ниским цијенама у зависности од оног ко буде желио да их купи - казала је Вулићева.

Истиче да, иако је члан СДС-а, Мићановићева никада није дозволила да се радници те установе укључе у изборне активности локалног одбора ове странке.

Шеф Клуба одборника СДС-а Данијел Јошић рекао је да се из финансијског извјештаја, који је Мићановићева потписала, види низ неправилности.

- Ријеч је о негативном финансијском извјештају, потом кршењу Закона о јавним набавкама те низу других неправилности - рекао је Јошић.

Мићановићева је истакла да су све наведене неправилности измишљене с намјером предсједника Управног одбора Небојше Марића и градоначелника Добоја Обрена Петровића да блокирају рад ове здравствене установе.

- Намјера оснивача је потпуно јасна, а то је да укњижи објекте апотеке на град и вјероватно да их прода иако их је апотека давних осамдесетих година прошлог вијека купила сопственим новцем - казала је Мићановићева и додала да ће се наставити борити правним путем.

Она је напоменула да активности на урушавању градске здравствене установе трају дужи период те навела да је 2010. године градска управа дозволила приватној апотеци "Моја апотека" да се смјести у простор Дома здравља и омогући нетржишну конкуренцију.

Мићановићевој се на терет ставља и да је била у обавези да снабдијевање лијековима врши поступком јавних набавки, за коју она сматра да није било потребе, позвавши се на законске одредбе према којима јавне набавке нису обавезне за фирме које имају комерцијални карактер.

Градска апотека у Добоју има 15 објеката на подручју Добоја, Петрова и Станара са 40 запослених.

Турски свијет

Лавина у вези са уласком Добоја у Заједницу турског свијета покренута је поново почетком децембра након што се градом проширила прича о уступању простора градске апотеке турској банци "Зират".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана