Добој: Одата почаст страдалим цивилима и жртвама поплава

Срна
Добој: Одата почаст страдалим цивилима и жртвама поплава

Добој - У Меморијалном комплексу градског парка у Добоју данас је служен парастос, положени вијенци и одата почаст за 99 цивила, страдалих у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату, као и за 11 жртва катастрофалних мајских поплава из 2014. године.

Вијенце су код Спомен-плоче цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата 1992-1995. године, положиле делегације групе грађана Добоја и градских одбора Социјалистичке партије /СП/ и Српске напредне странке /СНС/.


Одборник у Скупштини града Добој Срђан Тодоровић рекао је за Срну да за добојске цивилне жртве, али и жртве поплава још нико није одговарао, те да се нада да ће кривци бити санкционисани.

"Добој је град апсурда. Градска управа је 13. маја обиљежила страдање 11 жртава водене стихије, али су и једни другима уручили плакете за помоћ током и након поплава. Градоначелник Обрен Петровић и група људи који су највише одговорни за те поплаве, уједно су се и највише обогатили на њима", рекао је Тодоровић.

Предсједник Градског одбора СНС-а Добој Голуб Панић изразио је жаљење због одсуства представника локалних институција и удружења који баштине тековине одбрамбено-отаџбинске борбе.

"Бојим се да смо народ који се не одужује својим жртвама и лако их заборавља", рекао је Панић.

У посљедњем одбрамбено–отаџбинском рату погинуло је 99 цивила из Добоја, а посљедица рата је и 399 цивилних инвалида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана