Добој: Обиљежен Дан Грчког језика и уручене дипломе за полазнике курса

Срна
Добој: Обиљежен Дан Грчког језика и уручене дипломе за полазнике курса

ДОБОЈ - У Грчком кутку у Добоју данас је свечано обиљежен Дан грчког језика, који се обиљежава 9.фебруара, и уручене дипломе за 20 полазника курса А1.1 и А1.2.

Тијана Васиљевић Стокић, директор Економске школе у оквиру које је смјештен Грчки кутак, рекла је новинарима да су онлајн часови грчког језика реализовани у сарадњи са Амбасадом Грчке у БиХ и Хеленском фондацијом за културу из Београда.

“У току је упис за наредни ниво и од марта ћемо имати полазнике на нивоима А1.2 и А2.1”, навела је Васиљевић Стокић, која је позвала средњошколце и друге суграђане да се упишу.

Професор српског језика Жељка Дамјановић навела је да су ученици ове школе организовали одговарајућу приредбу о грчком језику за који каже да је језик науке, културе и умјетности.

“Ученици су говорили о неким правилима грчког језика, о алфабету, музици, везама Срба и Грка, о томе које су то пјесме које их спајају, који су то пјесници”, рекла је Дамјановићева.

Дамјановићева, која је и полазник првог циклуса грчког језика, каже да је било врло интересантно, забавно, изазовно и не толико тешко, као што се то чинило на почетку и током првог сусрета са грчким алфабетом.

Диплома је данас уручена Бојани Стојаковић која је изразила задовољство што је брзо савладала правила читања и грчки алфабет, иако јој је почетни циљ био да по одласку у Грчку зна само да наручи пиће и храну.

“Сада могу да се представим и да кажем најосновније ствари. Задовољна сам циклусом, а професори су пуни разумијевања”, навела је Стојаковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана