Добој: Изложба ученичких радова 1.000 тулипана за Холандију

Срна
Добој: Изложба ученичких радова 1.000 тулипана за Холандију

Добој - У Добоју је вечерас отворена изложба ликовних ученичких радова "1.000 тулипана за Холандију", у знак захвалности холандским хуманитарцима који су помогли граду током прошлогодишњих мајских поплава.

Изложбу су организовали Удружење за помоћ дјеци са посебним потребама Добој и Основна школа "Вук Стефановић Караџић".

Представљана је изложба радова ученика Основне школе "Вук Стефановић Караџић", која садржи најбоља ликовна дјела о теми тулипана и фотографије настале за вријеме прошлогодишњих мајских поплава, које ће се у одговарајућем каталогу штампати на српском и енглеском језику.

Директор школе Милан Гојковић рекао је Срни да су ученици своје идеје уз помоћ наставника кроз различите ликовне технике претварали у умјетничка дјела, са жељом да се изложба постави и у Холандији.

Посебна захвалност упућена је холандским хуманитарним организацијама "Хупактие Добој" и "Кућа пријатељства", чијим представницима су уручене захвалнице.

Предсједник удружења за помоћ дјеци са посебним потребама Добој Сања Живковић истакла је да су, захваљујући холандским хуманитарцима, обновљене 24 куће оштећене током поплава, те уручен школски прибор, намјештај и неопходна опрема за потребе Удружења и основне школе.

Данашња изложба организована је у оквиру манифестације 600 година од првог писаног помена града Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана