Добој: Хуманитарна представа за обољеле сестре Гојић

Срна
Добој: Хуманитарна представа за обољеле сестре Гојић

Добој - Аматерско драмско позориште "Бранислав Нушић" из Теслића извело је вечерас у Добоју хуманитарну представу "Анђела", а приход од улазница намијењен је за лијечење сестара Катарине и Анђеле Гојић које су обољеле од ријетке и фаталне болести Санфилипо синдрома тип А.

Мајка обољелих сестара Владанка Гојић истиче да је свака помоћ и подршка добродошла с обзиром да трошкове лијечења које се обавља у иностранству не покрива Фонд здравственог осигурања Републике Српске.


"Боримо се из дана у дан, а наша борба је тешка и неизвјесна. Свака помоћ и подршка значи пуно и даје снагу и вјетар у леђа", рекла је Гојићева.

Сестре Катарина и Анђела, осим свакодневне борбе против болести, доживјеле су крајем децембра саобраћајну несрећу и синоћ су се вратиле са рехабилитације из Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Доктор Мирослав Зотовић" Бањалука.

Сестре Гојић рођене су потпуно здраве и расле су као и сва дјеца до навршене треће године, када оболијевају од изузетно ријетке болести мукополисахаридозе тип 3А.

Ријеч је о прогресивној и фаталној болести која није видљива по рођењу дјетета. Нажалост, у периоду од 10. до 20. године исход обично буде кобан.

Представа "Анђела" одиграна је по тексту Стевана Копривице у глумачком саставу Милош Миличевић, Давор Челаревић и Ведрана Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана