Добој: Дом ученика прихвата обољеле из Студентског центра у Бањалуци

Срна
Добој: Дом ученика прихвата обољеле из Студентског центра у Бањалуци

ДОБОЈ - У Дом ученика у Добоју од данас ће сукцесивно бити смјештено 22 лица са подручја добојске регије који су са лакшим симптомима позитивни на вирус корона и који су до сада били смјештени у Студентски дом "Никола Тесла" у Бањалуци.

Координатор за здравствена питања Дома ученика Добој Зоран Благојевић навео је да је ријеч асимптоматским и лакшим обољелим лицима о којима ће се у добојском Дому ученику бринути тимови љекара из домова здравља у Добоју и Теслићу, те Болнице "Свети апостол Лука Добој" који имају искуства у раду са пацијетима обољелим од вируса корона. "Најстарији пацијент је 1965, а најмлађи 2012. годиште", изјавио је Благојевић новинарима у паузи састанка са градоначелником Добоја Борисом Јеринићем, директором Студентског дома "Никола Тесла" Драгославом Топићем, те представницима добојских Дома здравља, Болнице и Дома ученика.

Благојевић је поручио да ће премјештање пацијената почети данас од 16.00 часова и да ће се одвијати у фазама и под надзором хигијенско-епидемилошке службе.

Директор Студентског дома "Никола Тесла" Бањалука Драгослав Топић као битно је истакао да морају бити предузете све активности и мјере да се, након што пацијенти буду смјештени у Дом ученика, вирус корона не прошири ван објекта.

Он је навео да су услови смјештаја у овом објекту на задовољавајућем нивоу.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да ће Градска управа Добоја као домаћин ставити на располагање све неопходне ресурсе.

Он је нагласио да добојски Дом ученика на располагању има три етаже са по 27 кревета за потребе смјештаја лица позитивних на вирус корона.

"У првој фази активираћемо само један спрат јер треба да буду смјештена 22 пацијента", изјавио је Јеринић и навео да се у објекту мора интервентно реаговати мијењањем подних облога ради лакше дезинфекције.

Јеринић је рекао да учесници данашњег састанка усаглашавају низ техничких питања о прихвату и смјештају пацијената и да је, између осталог, договорено да ће болница припремати прилагођене ланч–пакете, односно оброке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана