Добој: Договорено отварање Конфуцијеве учионице

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - При Економској школи у Добоју биће реализован пројекат Конфуцијева учионица захваљујући којем ће ученицима кинеског језика бити омогућено да праксу из области права, економије и трговине обављају у кинеским компанија у овом граду, договорено је на данашњем састанку представника Конфуцијевог института Универзитета Бањалука, кинеске компаније „Синофарм" и Градске управе Добој.

Директор Конфуцијевог института Универзитета Бањалука из Кине Шен Ли рекла је новинарима да Конфуцијева учионица представља искорак напријед након успјешне двогодишње сарадње са Економском школом у Добоју и да је то добра полазна основа за друге заједничке пројекте.

Директор Конфуцијевог института Универзитета Бањалука Љиљана Стевић појашњава да пројекат Конфуцијева учионица представља филијалу Конфуцијевог института, за који се аплицира у Кину и за чије отварање морају да постоје одговарајући предуслови.

„Услови се не односе само на број полазника и године током које се предаје кинески језик, него на одређене услове у самом граду - да постоје кинеске компаније и могућност сарадње са њима", изјавила је Стевићева и додала да је због тога данашњем састанку присуствовао и представник компаније „Синофарм" из Кине.

Потпредсједник Скупштине града Добоја Милош Букејловић рекао је да је задовољан што ће добојски ученици бити у прилици да праксу стекну и код иностраних фирми.

Директор Економске школе Тијана Васиљевић Стокић изјавила је да се кинески језик у овој школи изучава од прошле године, те да га похађају и ученици из других добојских средњих школа.

Она је навела да школа организује и друге манифестације с циљем промоције кинеске културе, а ове године су се литерарно-ликовном конкурсу Конфуцијевог института одазвали и ученици ове школе, чији су радови објављени у каталогу и којима су данас уручене захвалнице.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана