Добој: Добре раднике тјерају због турске банке

Анита Јанковић
Добој: Добре раднике тјерају због турске банке

Добој - Директор градске апотеке "Јован Јовановић Змај" у Добоју Снежана Мићановић ускоро би могла бити смијењена упркос добрим резултатима пословања јер не дозвољава да простор у власништву ове установе буде уступљен турској банци Зират, тврде представници добојског СНСД-а.

Лавина око значаја уласка Добоја у Заједницу турског свијета поново се покренула након што се градом проширила прича о уступању простора градске апотеке банци због чега се грађани и представници опозиције поново питају шта им је то добро донио улазак у турску заједницу.

Шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Добој Сања Вулић тврди да је у најави смјена Мићановићеве која се 

оштро противи уступању простора апотеке турској банци. Осим тога, додаје она, Мићановићева није дозволила да се од њених радника створи гарда за скупљање СДС-ових гласова.

- Ако дође до смјене биће то још један у низу апсурдних потеза локалне власти. Клуб одборника опозиције све вријеме пружа подршку апотеци јер ради са јасним циљевима и послује позитивно. Изгледа да Мићановићева није била довољно "галантна" према својим претпостављенима - рекла је Вулићева и истакла да по градским кулоарима круже приче да простор апотеке треба бити уступљен турској Зират банци.

- Ако Скупштина дозволи да се простор апотеке уступи банци грађани ће коначно добити одговор да су ефекти заједнице турскога свијета негативни по наш град. Не требамо бити жртве турскога свијета и банке - каже Вулићева.

Према њеним ријечима, позадина смјене је политикантство. 

- Мићановићева је једна од ријетких директора која ради добро. То не говоримо као опозиција, то говоре извјештаји о пословању апотеке - поручила је Вулићева.

И Мићановићева је потврдила да јој се спрема смјена. Она је истакла да је средином октобра ове године била на састанку са градоначелником Обреном Петровићем те да ју је он том приликом извријеђао и рекао да ће бити смијењена.

- Симтоматично је то што покушај уништења ове установе датира још од 2010. године када је наш оснивач допустио приватној апотеци "Моја апотека" из Бањалуке да уђе у просторије добојског Дома здравља и постане конкуренција нашој установи - жали се Мићановићева додајући да на тај начин Добој два милиона марака који иду у Бањалуку.

Истакла је да је у јуну без икаквог објашњења разријешен предсједник Управног одбора апотеке Мирослав Радојчић. 

- Без обзира на све што смо смо проживјели,  и конкуренцију и поплаве у којима смо имали штету 1,5 марака, развили смо се и направили 15 објекта на подручју Добоја, Станара и Петрова, запошљавамо 40 људи. Не знам да ли ће објекат бити уступљен турској банци али мислим да усељење банке неће ићи тако лако - казала је Мићановићева.

Она тврди да је шеф Клуба одборника СДС-а Данијел Јошић пријетио отказом радницима апотеке уколико се не укључе у активности те странке.

С друге стране одбијајући све оптужбе Јошић каже да нико у њиховој странци није разговарао о смјени Мићановићеве.

- Није било говора о томе у странци. Апсолутно немам појма шта би могао бити повод за њено реаговање, а нејасна нам је и конференција за новинаре СНСД-а о њеној смјени.  Демантујем и све изјаве да сам ја или било ко из СДС-а вршио било какав притисак на раднике апотеке - рекао је Јошић и додао да нема информације о смјештању турске банке у простор градске апотеке.

Из градске управе саопштено је да ће о се тим проблемима разговарати на наредној сједници Скупштине града, која ће бити одржана крајем децембра.

Мићановићева

Снежана Мићановић активан је члан СДС-а,  члан Извршног одбора актива жена ове странке.

Она је и кандидат те странке за Парламентарну скупштину БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана