Арлов: Добој ће ове године угостити дјецу са Космета

Срна
Арлов: Добој ће ове године угостити дјецу са Космета

ШАМАЦ - Град Добој је 14. локална заједница из Републике Српске која ће ове године учестовати у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", рекао је Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

Арлов је навео да су до сада учешће потврдили Приједор, Требиње, Градишка, Бијељина, Добој, Челинац, Вишеград, Источно Ново Сарајево, Милићи, Шамац, Брод, Прњавор и Станари, као и Српско и просвјетно културно друштво "Просвјета" из Брчког.

Он је истакао да ће бити угошћено више од 500 српске дјеце доби од 10 до 15 година и око 75 просвјетних радника из Косовске Каменице, Витине, Гњилана, Новог Брда, Грачанице, Липљана, Обилића, Косова Поља, Вучртрна, Велике Хоче, Ораховца, Клине, Гораждевца, Србице, Истока, Косвске Митровице, Звечана и Зубиног Потока.

Арлов је додао да ће у пројекту бити и дјеца и млади са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља "Подржи ме", као и један аутобус дјеце из општине Глина са Баније.

Они ће у Српској боравити од 19. и 20. јуна и до 26. и 27. јуна.

Арлов је истакао да за овај пројекат, девети по реду, постоји велика подршка Министарства просвјете и културе, Министарства породице, омладине и спорта, локалних заједница, основних школа и великог броја породица Републике Српске.

Он је напоменуо да је у овој години на иницијативу Одбора предвиђено братимљење неколико основних школа и општина из Републике Српске и Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана