Добој: Бивши чланови НДП-а јачају СП

Д. Д.
Добој: Бивши чланови НДП-а јачају СП

Добој - Социјалистичка партија (СП) у Добоју има 200 нових чланова, а међу њима је више од 30 чланова добојског НДП-а, који су напустили ову политичку партију из разлога што се нису слагали са актуелним предсједником градског НДП-а Сретком Ђурковићем.

У редове СП-а у Добоју прешли су чланови НДП-а са Вучијака који кажу да је ова партија сада остала без иједног члана на том подручју.

- Разлог нашег изласка је неслагање са Ђурковићем и због доношења неких одлука које по Статуту нису могуће у странци да се доносе, те због непостизања циљева које смо на почетку договорили - изјавио је бивши члан НДП-а Синиша Рељић.

Предсједник ГО НДП-а Добој Сретко Ђурковић је рекао да Рељић од 11. априла није више повјереник НДП-а на Вучијаку, због чега је, највјероватније, реаговао преласком у редове СП-а.

- За новог повјереника на Вучијаку именован је Владо Марковић, директор Туристичке организације. Ми тамо нисмо ни имали 30 чланова, па не знам како могу и отићи - казао је Ђурковић. Спекулише се да би у СП могла да пређе и Митра Ђуричић, која је дала оставку на функцију директора ТО Добој, наводно због намјере Градске управе да купи фарму јелена лопатара. Ђурковић је изјавио да је Ђурићичева још члан предсједништва НДП-а.

Чланске карте новим члановима уручили су предсједник СП-а Петар Ђокић и предсједник ГО СП-а Добој Срђан Тодоровић.

- СП-у је приступило много нових људи, младих, жена и свих жељних промјена - рекао је Тодоровић.

Ђокић је рекао да је СП у Добоју у фази развоја.

- Богати се чланством и од оних који до сада нису били партијски опредијељени, као и са оним који су дјеловали у другим партијама, али су схватили да им та партија не може дати одговоре на нека важна питања, да нема снагу у својој идеји, па желе да дају подршку идеји, програму и људима који у Добоју воде СП - поручио је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана