До половине идуће године затварање алтернативних смјештаја

Срна
Foto: Агенције

ДОБОЈ - Директор Републичког секретаријата за расељена лица Љубо Нинковић рекао је да ће у Добоју до половине наредне године бити завршен пројекат изградње 134 стамбене јединице у три ламеле у насељу Баре и тиме окончано распуштање алтернативних смјештаја у овом граду.

Нинковић је рекао да је за грађевинске радове, вањско уређење и опремање објекта обезбијеђено око 8.000.000 КМ и да се ради о највећем ЦЕБ два пројекту у Српској, односно програму затварања свих видова колективног становања у Републици Српској.

"Са задовољством можемо да констатујемо да ћемо 134 породице коначно збринути на територији града Добоја", изјавио је Нинковић у Добоју након састанка са градоначелником Борисом Јеринићем.

Нинковић је захвалио Градској управи Добоја на свим рјешењима како би се овај трогодишњи пројекат и окончао.

Он каже да је кроз програмске активности за текућу годину издвојено око 50.000 КМ за потребе повратника и интерно расељених лица и избјеглица у Добоју.

Јеринић је навео да реализација грађевинског пројекта за изградњу 134 стамбене јединице иде и брже од предвиђене динамике.

"Остала је обавеза да се у наредном периоду заврше обавезе вањског уређења како би се извршио технички пријем. Кроз овај пројекат је у плану и опремање стамбених јединица како би завршили причу са колективним смјештајем у Добоју и ослободили простор старог Дома пензионера", изјавио је Јеринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана