До матичних листова и суботом у Бијељини, Теслићу и Козарској Дубици

С. Ђ.
До матичних листова и суботом у Бијељини, Теслићу и Козарској Дубици

Бањалука - Административне службе у Бијељини, Теслићу и Козарској Дубици ће због повећаног броја становника из иностранства који у вријеме празника бораве у овим локалним заједницама радити и суботом.

У Градској управи Бијељине су рекли да шалтерски службеници раде ове суботе, 24. децембра, а да ће о раду и осталим суботама одлучити на некој од наредних сједница колегијума Скупштине.

Теслићка Општинска управа је за сва одјељења и шалтер-салу још 12. децембра увела ново радно вријеме, и то радним даном од седам до 17 часова, а суботом од седам до 12 часова.

- И ранијих година, у периоду када пристижу људи из дијаспоре, биле су уведене радне суботе. На тај начин ћемо и грађанима који због посла не могу да дођу у општину помоћи да остваре нека од својих права - нагласио је Миличевић.

И нови начелник Козарске Дубице Раденко Рељић донио је одлуку да шалтер-сала у овој општини ради 24. и 31. децембра 2016. од осам до 12 часова.

- У оквиру Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности биће обављани послови у матичној служби, овјере и пријем докумената - саопштили су из Општинске управе.

У Градској управи Бањалуке су казали да за сада нови режим рада није планиран, али да постоји могућност да буде уведен према потреби. О продужетку радног времена у Приједору не размишљају јер, како кажу, нема гужви па за тим нема потребе. И у зворничкој Градској управи такође кажу да нису планирали да уводе радне суботе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана