До краја године биће обновљена школа 28. јун у Источном Новом Сарајеву

Срна
До краја године биће обновљена школа 28. јун у Источном Новом Сарајеву

Источно Ново Сарајево - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић најавила је данас да ће сви радови на обновни зграде Средње школе "28. јун" у Источном Новом Сарајеву бити окончани до краја ове календарске године.

Након сусрета са начелником општине Источно Ново Сарајево Љубишом Ћосићем, Голићева је рекла да се радови на обнови школске зграде одвијају планираном динамиком.


"Школа се опрема у складу са енергетски ефикасним стандардима тако да се ради термичка изолација кровне конструкције, мјења столарија, за просторно уређење, грађевинарство и екологију", рекла је Голићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она је навела да су радови на згради Средње школе "28. јун", у којој је смјештена и Гимназија "Игмански марш" Источна Илиџа, коштали 450.000 КМ.

Голићева је рекла да је са начелником општине Источно Ново Сарајево обишла и спортску дворану, чији се кров урушио од невремена у фебруару 2012. године.

"Начелник Ћосић ме је замолио да на сједници Владе размотримо проблематику за санацију овог крова и да не допустимо даљу девастацију ове спортске дворане", додала је Голићева.

Током састанка било је ријечи и о процесу конституисања власти у општини Источно Ново Сарајево, који тече планираном динамиком.

"Било је ријечи и о још неким инфраструктурним пројектима који би могли бити реализовани у овом мандатном периоду начелника Ћосића и надам се да ће уз помоћ Владе Српске општина Источно Ново Сарајево добити мјесто које заслужује", рекла је она.

Голићева је изразила посебно задовољство чињеницом да су почеле активности на изради урбанистичког плана Источног Новог Сарајева, на основу којег треба да се осмисли даљи развој ове локалне заједнице.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је задовољство чињеницом да министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију у Влади Српске Голић посјетила Средњу школу "28. јун" како би се и лично увјерила како теку радови.

"Министарство је било то које је на основу наших приједлога одабрало овај пројекат и извођача, те све оно што слиједи, а што ће резултирати већом енергетском ефикасношћу ове зграде школе", рекао је Ћосић.

Он је додао да је информисао Голићеву и о стању дворане која је остала без кровне конструкције 2012. године усљед невремена, истичући да је прошао већ један мандатни период, а да због недостатка средстава није урађено ништа на њеној санацији.

"Завршили смо главни пројекат спортске дворане и градског трга. Спремни смо да са Владом Републике Српске суфинансирамо овај пројект", рекао је Ћосић.

Он је нагласио да општина Источно Ново Сарајево има дио средстава, која би могла акумулирати у наредне двије до три године, али је неопходна и подршка Владе.

"О томе ћу данас говорити и на сједници Владе. То ће бити први капитални пројекат који ћемо кандидовати према Влади Српске. Драго ми је да је Голићева показала разумијевање јер смо једина локална заједница која има овакав проблем", рекао је Ћосић.

Начелник општине Источно Ново Сарајево је додао да је дворана у центру ове локалне заједнице проблем који општина није у могућности да ријеши сама.

"У том погледу очекујемо значајну подршку Владе. Упознао сам Голићеву и о чињеници да је општина Источно Ново Сарајево средина која се убрзано развија и која сваке године добија 500 нових становника", навео је Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана