До 14. фебруара акција прикупљања књига за специјалне библиотеке у Источном Сарајеву

Срна
До 14. фебруара акција прикупљања књига за специјалне библиотеке у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Матична библиотека Источно Сарајево организује акцију даривања књига за специјалне библиотеке на подручју Сарајевско-романијске регије, која траје до 14. фебруара, најављено је данас из ове културне установе.

"За Међународни дан даривања књига, који се обиљежава 14. фебруара, прикупљамо књиге за специјалне библиотеке како бисмо корисницима обезбиједили квалитетније фондове. Специјалне библиотеке постоје у оквиру одређених институција са ограниченом фондом књига", напомињу из Матичне библиотеке.

У саопштењу се наводи да заинтересовани грађани, књиге које им више не требају могу да донесу у Матичну библиотеку, гдје ће евидентирати овај поклон и послати у библиотеке којима су неопходне.

У 2021. години Матична библиотека Источно Сарајево је добила 4.900 књига на поклон од 101 донатора. У фонду су задржали 1.676, а остатак су поклонили другим библиотекама.

"У 2021. години највише књига смо поклонили Народној библиотеци Невенка Станисављевић у Костајници, Народној библиотеци Источни Стари Град, библиотеци Студентског дома Фоча и библиотекама Казнено-поправног завода Кула и затвора у Војковићима. У претходној години поклоњене су и књиге за двије библиотеке на отвореном, и то испред Средње школе 28. јуни и кафеа Јесењин", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана