Ђурић: Промјена имена дворане "Косово и Метохија" нема везе са политиком

СРНА
Foto: nezavisne.com

ХАН ПИЈЕСАК - Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић тврди да је до промјене назива дворане "Косово и Метохија" у Народна библиотека "Бранко Чучак" дошло због промијењене намјене тог објекта, а не због политичких препуцавања.

Ђурић наводи да је Скупштина општине Хан Пијесак у мају донијела одлуку да се дворана "Косово и Метохија", односно реновирани некадашњи Соколски дом, даје на кориштење Народној библиотеци "Бранко Чучак".

Поводом саопштења бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији који пита "коме у Републици Српској смета назив Косово и Метохија", Ђурић каже да није било потребе да се Народна библиотека назове "Косово Метохија", јер већ носи име познатог књижевника Бранка Чучка, рођеног у Хан Пијеску.

На критике Одбора да Хан Пијесак ове године није примио дјецу са Косова и Метохије и нити подржао хуманитарну акцију за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици, Ђурић каже да би било "неозбиљно од њих да су преузели одговорност за дјецу са Косова и Метохије у вријеме ширења вируса корона" и да ће им бити домаћини кад се епидемиолошка ситуација стабилизује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана